Krucifiks

Munke Bjergby Kirkes krucifiks

Kirkens krucifiks består af to dele, Kristus-figuren og korset, hver med sin alder og vidt forskellige historie. Krucifikset har siden 1979 tilhørt kirkens sognepræst, Stephen Egede Glahn, som i 2019 har skænket det til Munke Bjergby Kirke.

Selve Kristus-figuren uden arme er først i 1900-tallet bragt til Danmark fra Italien af kunstmaleren Jens Adolf Jericau (1890-1916). Ifølge kunstkendere er Kristus-figuren formodentlig mindst 500 år gammel. Den blev givet til Stephen af Anny Bang Hass, som selv havde fået Kristus-fuguren af J.A. Jericau. Hun havde været en af de nærmeste veninder til Stephens mor, og siden 1970 var der opstået ganske særlige venskabsbånd mellem Stephen og A.B. Hass.

Selve korset er lavet i uhøvlet træ af den dygtige tømrer, Henning Jensen i 1979. Dermed havde krucifikset fået sin endelige form, og i de følgende 26 år hang det i sognepræstens kontor der vender mod kirken.

Nu var tiden kommet for et ønske om, at dette krucifiks skulle have sin blivende plads i kirken. Nemlig i sideskibet på østvæggen.